Čína

20. července 2008 v 18:06 | Kestler |  Moje skromné vařeníčko
Ne každý jsme jako moje maminka, která když dělá čínu, vezme co jí přijde pod ruku, nasype (případně nalije) dle uvážení a vznikne jí dobrota. Proto jsem jednou, když mutti nebyla na drátě, našla a trochu upravila recept na čínu. Výsledek posoudit nemůžete, ale recept určitě ano.

Suroviny:
350g kuřecích prs
2 lžíce solamylu
5 lžic oleje
lžička maggi
lžíce kari
lžička soli
lžíce worcesterové omáčky
půl lžičky pepře
2 stroučky česneku
Postup:
Kuřecí prsa umyjeme a očistíme. Poté nakrájíme na malé kousky a (k překvapení všech přítomných) dáme do misky. Vyhneme se použití rezavých nožů. Poté přidáme solamyl, olej, maggi, kari, sůl, worcester, pepř a oloupaný, prolisovaný česnek. Vše zamícháme a zakryté dáme přes noc do ledničky. Zprudka osmažíme za stálého míchání =) na pánvičce a poté necháme dojít na nižší teplotě.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama