Hranická buchta

25. října 2009 v 9:40 | Kestler |  Moje skromné vařeníčko
Suroviny
· 1,5dcl mléka
· 250g mletého cukru
· 350g medu
· 500g hladké mouky
· 1 prášek do pečiva
· 210g sušených trnek (švestek)
· 100g Hery
· 3 vrchovaté lžíce hladké mouky
· 3 vrchovaté lžíce mletého cukru

Postup
Nejprve necháme přejít švestky varem a chvíli je ponecháme ve vodě. Poté je dáme okapat.
Navážený mletý cukr rozpustíme s mlékem v mlékovaru. Přidáme med, který necháme rozpustit. Nevařit. Přelijeme do mísy a necháme trochu zchladnout. Mezitím si připravíme z 50g Hery, mouky a cukru posýpku.
Do zchladlé medové hmoty vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech, poklademe švestkami, posypeme strouhankou a dáme péct do vyhřáté trouby na 230°C. Hlídáme, aby se zespod nespálil.
Po vytažení z trouby pokapeme zbytkem rozpuštěné Hery.

Poznámka
· Buchta je poněkud tužší. Odtud název Hranická, jelikož v Hranicích se vyrábějí cihly.
· Recept pochází z Německa.
· Vřele doporučuji roztopit med před dolováním ze sklenice. Může se vám stát to, co mně.


 


Komentáře

1 toffo toffo | Web | 25. října 2009 v 20:19 | Reagovat

Moc hezký recept, rozhodně si znamenám a vyzkouším. Med jsi tedy dolovala statečně :-).

2 Kestler Kestler | Web | 2. listopadu 2009 v 20:16 | Reagovat

toffo: Můj návrh ho nejdřív roztopit byl zamítnut, že dojde ke znehodnocení. Stejně se nakonec rozpuštěl.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama