Pařížský moučník

1. listopadu 2009 v 10:09 | Kestler |  Moje skromné vařeníčko
Suroviny na krém
· 500ml sladké smetany
· 2 vejce
· 150g čokolády
· krém na posypání

Suroviny na těsto
· 5 vajec
· 150g cukru moučky
· 1 vanilkový cukr
· 50g rozpuštěné Hery
· 100g hrubé mouky
· 1 lžíce kakaa

Postup
Dáme roztopit čokoládu na krém. Oddělíme žloutky od bílků. Čokoládu zalijeme smetanou, přidáme žloutky a necháme projít varem. Poté dáme směs dobře vychladit. Bílky uschováme do lednice.
Na těsto opět oddělíme žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkou. Poté přidáme rozpuštěnou Heru a nakonec mouku s kakaem. Nakonec vmícháme hustý sníh. Vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 220°C.
Studené bílky vyšleháme. Studenou šlehačku vyšleháme, ale dáme pozor, aby se nezdrclo. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Plát potřeme krémem a posypeme kokosem.

Poznámka
· hodně čokoládové a sladké
· nemělo úspěch
· od Vítka Galdů
 


Komentáře

1 Louí Louí | Web | 1. listopadu 2009 v 17:45 | Reagovat

Poslední dobou nějak hodně pěčeš :) Ty si to zřejmě plánuješ - odhadneš, kdy mám největší chuť na nějakou buchtu, upečeš ji a recept mi sem na truc hodíš! :)

2 Kestler Kestler | Web | 2. listopadu 2009 v 20:13 | Reagovat

Louí: Peču každou sobotu a když je příležitost, tak i častěji, ale to moc neprochází. Já sem nehážu recept, já sem hážu foto =)

3 r... r... | 26. března 2010 v 19:34 | Reagovat

fuuj

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama